Bij de HEMA, Hudson’s Bay of Albert Heijn?

Vroeger ging je naar de schoolcampus van V&D voor je schoolspullen. Wat een beleving was dat! Hoe anders is het vandaag de dag, er is nu zoveel aanbod! Back tot School is iets groots geworden.

Iedereen probeert een graantje mee te pikken.

In veel winkels vind je momenteel wel Back to School, of een variant ervan. De gangbare aanbieders zijn natuurlijk de kantoorboekhandels zoals de Bruna, de Readshop en de Ako.
De Action heeft het hele jaar door schoolspullen te koop. Niet echt hip maar wel populair, vooral vanwege de prijs.
Er zijn diverse Kledingwinkels zoals C&A en H&M die reclame maken op tv voor nieuwe, stoere outfits voor het nieuwe schooljaar.
Bij IKEA zijn de bureaustoelen in de aanbieding,  bij Albert Heijn kun je nu sparen voor handige lunchtrommels en bekers met koelelement, en de BCC heeft de slogan; Back to school and work.

Ook online zijn er veel aanbieders en vloggers laten graag zien wat ze gekocht hebben. Ze demonstreren hoe het werkt, of het een must have is en wat het heeft gekost.

Maar waar vinden we nu de echte Back to School winkelbeleving? 

Hema, School it yourself!

De Hema heeft zijn campagne, ‘School  it yourself’ genoemd. Wauw! Wat zien de schoolspullen er smakelijk uit! En wat een ruim assortiment! Ook de instore communicatie, zoals ronde hangers en wandplaten zorgen voor een totale sfeerplaatje.

Hema school it yourself Hema School it yourself!

Of je nu van roze houdt of van dieren, of van allerlei gekleurde stickertjes en stempels om je saaie schoolspullen op te pimpen, het is er! Met heel veel teksten op van alles. Zoals op pennen en potloden, tape notitieboekjes en mappen. Maar ook rugzakken en make-up. Met een magnetisch spiegeltje voor in je kluisje en lipgloss voor in je etui. Hoe slim!

Met een gratis voorgedrukt boodschappenlijstje! Dat je vooral maar niks vergeet…

 De Schoolshop van Hudson´s Bay, een ware winkelbeleving!

Hudson´s Bay in Amsterdam heeft flink uitgepakt en maakt van de schoolshop een echte beleving! Er is veel ruimte voor uitgetrokken, maar liefst 2 verdiepingen. Met een echte chill area met WIFI!

Schoolshop Hudson´s Bay  schoolshop display Hudson's Bay  entree schoolshop Hudsons bay

Er zijn prachtige opbouwdisplays gevuld met agenda’s, goede bewegwijzering en sfeervol ingerichte kledingshops en geëtaleerde winkelpresentaties. De gebruikte displaymaterialen passen goed bij elkaar en zorgen voor een totale winkelbeleving met ruim assortiment. Zelfs de vrienden van Stuk tv zijn er met eigen agenda´s en merchandise!

Toch een schoolcampus!

Tijdens het boodschappen doen vind je bij Albert Heijn megadisplays vol met schriften, stiften en kaft papier bij de entree staan. Schoolcampus! Met best een redelijk assortiment.

schoolcampus bij Albert Heijn Albert Heijn Schoolcampus

Met YouTuber Gamemeneer en platform Frendz op schriften en agenda’s. De schoolcampus is er dus toch!
De sfeer en gezelligheid van ‘schoolspullen shoppen’ vind je echter niet bij Albert Heijn. Wel het gemak en dat heeft ook zijn waarde!

Fijne schooltijd!

Tot kijk, Kurien en Marjolein 

Interessant! Ik heb een vraag over de Workshop!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.