Blijf positief, we houden de moed erin!

Ja, het is schakelen! Want hoe nu verder? Wat gaat er veranderen, op korte en op langere termijn?
Ongeacht van wat er precies gaat gebeuren, is proactief zijn en nadenken over een plan van aanpak het beste wat je kunt doen. Blijf zoeken in oplossingen en blijf positief.
We houden de moed erin. In deze blog geven we je tips voor je winkel waar je hopelijk wat aan hebt. Heb je nog een vraag? Laat het ons weten, we
 denken graag met je mee!

Kurien en Marjolein

1. Ben je open? Laat het weten!

Ben je open? Laat het aan de voorbijgangers weten.
Er is momenteel veel onduidelijkheid, dus zorg voor een opvallende communicatie. Je kunt gemakkelijk en snel communiceren door middel van het schrijven van  je boodschap op een krijt- en stoepbord.
Laat bijvoorbeeld weten hoe jij met de hygiëne en veiligheid omgaat. Op een vriendelijke manier. 

2. Rust, reinheid en regelmaat!

Het zal zeker rustiger zijn in je winkel. Doe er je voordeel mee! Ga aan de slag met je winkel volgens onze vernieuwde winkel theorie van de drie R-en!

RUST
Zorg voor rust in je winkel. Ruim op en maak keuzes in je assortiment. Zet producten van dezelfde categorie bij elkaar en creer ritmes in je productpresentaties en schappen.

REINHEID
Start wat eerder met je voorjaarsschoonmaak. Juist nu is het belangrijk om extra schoon te maken. Hygiene voorop!

REGELMAAT
Zorg voor overzicht, duidelijke routing en genoeg ruimte tussen de winkelpresentaties.

3. Zorg voor een aantrekkelijke etalage

Wat wil de klant ZIEN? In deze onzekere corona tijd, in dit seizoen? Welke dromen of verlangens heeft hij of zij? En welke behoeftes of misschien zelfs problemen zijn er voor dit seizoen? Zorg voor een aantrekkelijke etalage. Laat zien wat je wel hebt. Waar kun je jouw klant mee helpen in deze tijd?

Lentetips voor in je winkel!

Werk met kleur als ondersteuning of laat de lente je inspireren, het is een prachtig seizoen! Alles komt weer langzaam in bloei, en geeft nieuwe vormen en kleuren aan onze wereld. We verlangen naar warmte en licht. Laat dat zien!
Lees het laatste blog met de 5 beste lentetips voor je winkel.

Welke producten presenteer je?

Kijk wat je wel geleverd kunt krijgen en wat heb je zelf nog op voorraad? Bekijk je assortiment en wees creatief, bedenk nieuwe combinaties. Presenteer de producten zo aantrekkelijk mogelijk. 
Maak speciale pakketten voor je klanten.

Bedenk iets waar de klanten in deze tijd ook werkelijk iets aan hebben. Wat kunnen ze juist nu gebruiken? Simon levelt heeft wel een idee! Heb je een boekenwinkel, zorg voor de laatste boekentips, het mooiste boek. Verkoop je lekkere zeep? Maak er een speciaal pakket van! Wees creatief! 

5. Geef extra aandacht en service

Geef de klanten die wel naar je winkel komen extra aandacht. Zorg dat het de moeite was om wel naar je winkel te komen. Geef extra service en gemak. Waar kun je ze mee helpen?
En wat kun je jouw klanten bieden als ze niet naar je winkel kunnen komen? Misschien kun je aan huis leveren? Of kun je ze iets speciaals toesturen? Laat het ze weten, communiceer je boodschap!

Heb je een vraag aan ons over je etalage, productpresentatie of winkelinrichting? Een ander Retail probleem waar we misschien mee kunnen helpen?
Mail ons en stel je vraag. Stuur een foto of filmpje op van je winkel. We denken graag met je mee en blijven tips en oplossingen geven ook op afstand!

 DOEN! Kurien en Marjolein

Interessant! Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.