5 Gratis presentatietips om CADEAU direct te vertalen in je winkel!

Het hele jaar door is CADEAU een super belangrijk thema in de winkels. Maar in de laatste maanden van het jaar een absolute must om te laten zien! Hoe presenteer je dit thema in je winkel? Hoe zorg je dat een klant herkend dat jouw producten echt fantastische cadeaus zijn?

We hebben 5 slimme en praktische presentatietips voor je. Met fotovoorbeelden natuurlijk. Ons cadeau aan jou, zodat je meer verkoopt met je winkel presentaties!

1.Presenteer pakketten!

Om het klanten makkelijk te maken bied je fijne kant en klare pakketten aan. Klanten gaan uit van jouw goede smaak en hopen dat jij het perfecte cadeau bedenkt of samenstelt voor ze. Een pakket herken je aan een mooie doos, mooie verpakking, tas of mand/tray verpakt met folie strik en/of krullinten. Uitdaging is te laten zien wat er allemaal in een pakket zit, daarom wordt vaak doorschijnend folie gebruikt. 

Let op: Folie heeft als nadeel dat het glimt, vooral bij veel plooien is het lastig om te zien wat erin zit. Als je zelf inpakt doe het dan zo strak mogelijk om de producten.

Cadeau pakket delicatessen winkel
Cadeau pakketten in de winkel
Winkel pakket ingepakt met plastic folie

Show je cadeaus!

Maak bij een dichte geschenkdoos een showmodel door 1 doos open te laten zien. Klanten kunnen makkelijk kijken, ruiken en voelen, wat de hebberigheid vergroot. Dek het showmodel eventueel af met folie of acrylplaat voor makkelijker onderhoud. Een glazen stolp kan ook een oplossing zijn om op een mooie manier te laten zien wat er in een pakket zit, naast een open verpakking zoals bij My Jewellery. Een ander slim idee is een verpakking van glas, bij Dille & Kamille spotten wij een glazen weckfles met leuke schoonmaakartikelen. Verpakking en cadeau in 1!

Cadeau presentatie My Jewellery
Duurzaam cadeau voorbeeld Dille & Kamille

2.Locaties, waar in de winkel?

Promotie van je cadeaus begint buiten, in de winkelstraat, met een stoepbord en natuurlijk je belangrijke uithangbord, de etalage. In de etalage kun je een cadeau illusie creëren door met fake cadeaus te werken, kies mooie lege dozen met prachtige strikken om mee te stylen. Maak royale stapels met mooie niveauverschillen voor extra spanning. Of gebruik open dozen met mooie gekleurd tissue papier zoals bij Gabor te zien is.

Roze cadeau etalage met kerst
Cadeau etalage Douglas
Cadeau etalage en stoepbord Gabor

Als je etalage zijn rol goed heeft vervuld komen klanten binnen. Creëer daarom ook een cadeaupresentatie direct zichtbaar bij de entree. Zoals bijvoorbeeld de barbie roze cadeau toren bij Beauty X. Kleur werkt!

Of Kies de eerste verkooptafel en ga in het schap voor een eye catcher op kijkhoogte (you know eenmeterzestig 😉 van een hoge wandkast.

Cadeau toren bij entree van de winkel
Winkel communicatie Cadeau

Kassa!

Vergeet de kassa niet als belangrijke locatie om klanten te herinneren aan de cadeaugedachte en probeer naast de standaard cadeaubon te denken aan kleine impulscadeautjes.

3.Communiceer over cadeaus!

Een hele simpele en praktische tip is het gebruik van winkelcommunicatie om je visuele boodschap te ondersteunen. Een tekstbordje met eenvoudig het woord ‘cadeau’ , ‘gift tip’ of ‘gift ideas’ is al genoeg om bezoekers op het idee te brengen om jouw producten weg te geven. Communiceer daarom iets over de cadeaus!

Cadeau presentatie idee bij Rituals
Cadeaus bij binnenkomst winkel

4.Cadeau voor…?

Persoonlijk vinden wij het shoppen voor onze mannen een lastige job, dus heel fijn als er een suggestie gedaan wordt voor een goed idee. Maak een stoere groep en met een krijtbordje ‘for him’ erbij, dit kan het de zoekende klant niet ontgaan. Want de klant is op zoek reken maar, alle suggesties zijn welkom! Zo’n handgeschreven bordje bij je presentatie geeft een persoonlijke uitstraling. Wil je ook graag zelf leren schrijven? Check hier ons aanbod Krijtbord Schrijven.

Leer Krijtbord schrijven voor je winkel
Presenteer ideale Cadeau ideeën in de winkel

Voor welke gelegenheid?

Hoe fijn als je een presentatie met schoencadeautjes tegenkomt als je er net naar op zoek bent. Zet de beste schoencadeautjes aantrekkelijk bij elkaar en communiceer ‘schoencadeaus’. Meer hoeft het niet te zijn. Het presenteren van producten op liefhebberij of hobby kan ook goed werken, zoals cadeaus voor foodies of catlovers, mits je genoeg te bieden hebt in je collectie natuurlijk.

En wat dacht je van het presenteren op prijsgroep? Alle cadeaus onder de 10,-, 20,-, 30,-, 50,- of 100,- makkelijk bij elkaar te brengen en makkelijk te communiceren.

Schoen cadeaus voor Sinterklaas
Cadeaus gepresenteerd op prijsgroep
Cadeau product presentatie spellen

5.Don’t be like the rest

Wat je ook doet zorg dat je onderscheidend bent in wat je doet. We weten het, je moet al heel veel als ondernemer, maar je wil wel bestemming zijn voor cadeaus in deze tijd, wees dan ook origineel. Creëer een eigen look, geef er je eigen signatuur aan. Don’t be like the rest.
Zo ben je ook begonnen met jouw unieke winkel en gave producten. Dat willen klanten terugzien in je cadeau aanbod. Drie prachtige onderscheidende cadeau voorbeelden ter inspiratie. Van links naar rechts (of van boven naar onderen als je dit blog op mobiel leest) WOLF WARE, Bolia.com en Mochi. Find your Magic!

Kerst etalage met cadeaus
Inspiratie cadeaus in winkel eigen look
Idee Cadeau tasjes in etalage met kerst

Hulp nodig om te shinen?

Wil je ook mooie onderscheidende product presentaties maken voor je winkel? Graag helpen wij je door jouw team te inspireren, met ze te oefenen, feedback en de juiste tools te geven om jouw product te laten shinen. Check hier ons aanbod.

Warme Groet, Kurien en Marjolein