5 paas ideeën voor een aantrekkelijke presentatie!

Met het voorjaar in de lucht maak je gebruik van de seizoen gevoeligheid van klanten en passanten. In het voorjaar is Pasen het grootste feest voor velen. Presenteer je producten in aanloop naar Pasen ook op zijn Paasbest! Ter inspiratie hierbij 5 ideeën om de aantrekkelijkheid van je winkel en/of onderneming nog meer te vergroten in de aanloop naar Pasen.

1. Pasen met familie, vrienden en een Paas brunch!

Laat dromen zien aan je klant. Wat is er nodig voor een gezellige paas brunch met je gezin of vrienden bijvoorbeeld? Een mooi gedekte tafel! Laat zien wat je allemaal in huis hebt hiervoor en presenteer het bij elkaar. Maak je eigen gedekte tafel, zeker als je tafels verkoopt, zoals te zien is bij Casa. Heb je daar geen ruimte voor? Het kan ook eenvoudiger, met een enkel opgemaakt bord op de product presentatie. De suggestie is gewekt, Daar omheen presenteer je het zelfde groene en roze servies en de suggestie is gewekt!

Pasen en voorjaars presentatie bij CASA
Paastafel bij Dille & Kamille

2. Zet je paasassortiment in als aantrekkelijke lokker!

Plaats je paasassortiment op een display direct bij binnenkomst. Daarmee krijgt de gehele winkel een actuele uitstraling in de juiste sfeer. De klant wordt naar binnen gelokt, verleidt en op nieuwe ideeën gebracht. Want je wil toch even kijken wat je misschien voor Pasen nodig hebt? De decoratieve hazen van Beekwilder en strak in ritme gepresenteerde gele flessen advocaat werken als een magneet op onze lentekriebels.

Paas presentatie

3. Geen paas assortiment toch Pasen!

Heb je niet echt een paasassortiment maar wil je toch mee met het thema? Kies voor de kleur geel! De kleur die echt bij Pasen hoort. Voeg gele producten toe aan de etalage of product presentatie. De Bijenkorf trekt aandacht door een gele haas aan zijn oren te drogen aan de waslijn. Of kies voor een geel drankje, zoals limoncello! Met een citroen erbij maakt Oil & Vinegar het hele plaatje compleet.

Lente en Pasen, die horen natuurlijk bij elkaar in hetzelfde seizoen. En werk met levend groen want dat past ook echt bij het komende voorjaar. Op zoek naar frisse LENTE tips? Lees het vernieuwde Lenteblog!

gele vazen

4. Maak gebruik van acties in je communicatie!

Maak je presentatie nog aantrekkelijker met een speciale paas aanbieding. Wij consumenten zijn namelijk gek op voordeel en korting. En hoe communiceer je dat snel en effectief? Met een handgeschreven tekst op een krijtbordje. Dat past altijd bij het thema van het seizoen.
Wil je zelf ook in een ochtend leren schrijven in een professioneel handschrift? Dat kan! Kijk voor meer informatie op onze Workshops Krijtbord Schrijven!

ei aanbieding Bijenkorf

5. Maak het uniek en kies je eigen stijl

Wat je ook doet met Pasen, doe het in je eigen stijl. Alle producten, oplossingen en alle communicatie ademen jouw unieke huisstijl uit.
De droom van menig ondernemer is dat klanten kunnen benoemen waar ze zijn door alleen een beeld te tonen. Deze strakke chocolade eitjes opstelling is bijvoorbeeld typisch…

Paas takken
Hema pasen

Leren Presenteren & Etaleren in je eigen winkel?

Wil je zelf ook leren hoe je een goede etalage en/of product presentatie maakt? Ga met je collega’s leren presenteren en etaleren met eigen producten onder deskundige begeleiding op jouw winkelvloer! Samen op zoek naar nieuwe inzichten en skills voor een beter verkoopresultaat in de winkel. In de Workshop Presenteren & Etaleren BASIS combineren we inspirerende theorie met ’to the point’ praktijkoefeningen.

Leren door doen!
Fijne Pasen, Kurien en Marjolein

etaleren is een eitje!