27 april, Koningsdag!

De nummers worden door vrijwilligers van de Oranjevereniging op straat geschilderd, de plekjes voor de vrijmarkt zijn uitgezet! In de winkels zie je alles langzaam oranje worden… Hoe doe je mee aan dit thema in de winkel? Of wil jij dit jaar gaan staan met een kraampje of kleedje op Koningsdag? Maakt niet uit, presenteren moet! 

Wat presenteer je?

In de etalage of vitrine presenteer je iets koninklijks dat past bij je product! Doe iets met een opdruk zoals hier met heerlijke chocolaatjes of bonbonnetjes. Heb je geen producten die passen in het thema? Kies dan voor de kleur oranje, goud of rood wit en blauw!

koningsdag

Kies voor de juiste hoogte

Kies altijd voor opbouw in de etalage! Breng je producten op de belangrijke hoogte 1 meter 60. Ook in de winkel zorg je voor de juiste presentatie. Kies eens voor een opstelling maar dan trapsgewijs. Zo is er op afstand ook genoeg te zien.

Ga je zelf verkopen? ook dan is opbouw belangrijk. Zorg voor hoogte, breng je product naar je klant toe, letterlijk! Dus neem een tafel mee, waar je dan weer een bankje voor kunt zetten. Of een kistje op zijn kop. Voor de kleding kun je als opbouw een kledingrek meenemen, zodat je de kledingstukken op kunt hangen. Wil je leren hoe je het werken met hoogtes in de winkel aanpakt? Wij (eta)leren je graag een lesje.

Denk aan je doelgroep

Begin met categoriseren van je aanbod. Dus leg je kleding, boeken, speelgoed, servies, spelletjes, bij elkaar. Niet te netjes, er mag aangezeten worden. Wees origineel en creatief. Speelgoed uitstallen op kind-hoogte. Grotere spulletjes achteraan en kleinere vooraan. Haal je spulletjes uit de doos en zet die erop. Zorg dat alles goed zichtbaar is. Presenteer ook jezelf, het is feest! Ga niet de hele tijd achter je kraam zitten, maar loop ook voor je kraam. Je kunt je eventuele klanten dan veel makkelijker aanspreken en helpen.

Zorg voor prijs, promotie en emotie communicatie!

Communiceren is een opstap naar verkoop. Dus: maak prijzen, aanbiedingen en koopjes! Wij Nederlanders zijn er gek op. Maak bijvoorbeeld een speciale koningsdag promotie. Of prijs aanbiedingen, 3 voor de prijs van 2! Prijs je heerlijke cup-cakes aan, eten en drinken doet het altijd goed op deze dag.

Koningsdag

Service

Service is beleving. Maak het de klant gemakkelijk, klant is koning weet je nog? Zorg dat de klant het goed heeft bij je en graag terug komt.

Verkoop je kleding op de vrijmarkt vandaag? Zorg dat je een spiegeltje hebt voor bij de kleding, hoedjes en zonnebrillen. Willen mensen hun het gekochte aanwinst nog even bij je laten staan en later ophalen? Natuurlijk!
 Maar het allerbelangrijkste is dat je lol hebt en er een gezellige en feestelijke koningsdag van maakt!
Veel plezier, Kurien en Marjolein.