presenteren en etaleren

praktijk aanbod voor docenten

Hoe geef je als docent invulling aan het vak Presenteren en Etaleren?

Ben je als docent of leerkracht verantwoordelijk voor het lesprogramma van de richting Handel, Economie & Ondernemen? Geef je les in winkelpraktijk op een praktijkschool, presentatie en styling op een VMBO of Presenteren en Etaleren op een MBO opleiding?
Dan weet je hoe belangrijk praktijklessen voor leerlingen en studenten zijn om de basisprincipes ook te oefenen! Maar waar haal je als docent inspiratie en kennis vandaan voor het etaleer vak? Ben je op zoek naar ondersteuning en tips en tricks voor praktische oefeningen over de basistechnieken van het maken van een etalage of product presentatie?
Zonder dagen kwijt te zijn aan bijscholing?

Hier alvast de 5 basistechnieken van een product presentatie!

Wil je als docent direct aan de slag met je praktijkles over het etaleren en presenteren van producten? We helpen je graag op weg! In dit speciale BLOG zetten we de 5 belangrijkste basisprincipes voor het maken van een succesvolle product presentatie op een rij.
Elke stap leggen we op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit. Zodat de informatie en uitleg ook jou als docent goed te gebruiken is in het lesprogramma over product presenteren.

Bekijk ons aanbod:

training docenten

Workshop Presenteren en Etaleren
De basisprincipes, nieuwe retail-kennis, frisse ideeën en les-inspiratie op je eigen school! 

Training Presenteren en Etaleren

Workshop krijtbord schrijven
Leer in een dagdeel stap voor stap het schrijven in een professioneel handschrift

docenten workshop

Inspirerende Workshop met collega’s
Met je team aan de slag en het belang zien van het mooie retail vak!

 

De opgedane kennis direct toepasbaar in jouw lesprogramma

Tijdens de workshop ervaar je zelf hoe er met relatief weinig theorie een groot resultaat kan worden geboekt in korte tijd! We werken tijdens de theorie met herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse winkelbeeld en combineren dat met eenvoudige praktijkoefeningen. De opgedane kennis wordt daardoor direct in de praktijk gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig en ook voor leerlingen goed uit te voeren. Ze zijn daardoor goed te gebruiken in je eigen lesprogramma. We helpen docenten graag op weg en geven zoveel mogelijk materiaal kennis en input mee. Zodat er nieuwe ideeën, energie en inspiratie ontstaat om met de leerlingen aan de slag te gaan. 

praktijk les in etaleren

Een inspirerende Workshop tijdens jullie Team dag!

Tijdens deze Workshop Etaleren en Presenteren leer je met jouw collega’s in een dagdeel de beginselen van dit mooie Retail vak!
Naast theorie gaan we vooral veel oefenen. Met de juiste tips & tricks en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Waarom Etaleren & Presenteren zo belangrijk is voor een winkel
  • Hoe klanten kijken, kiezen en kopen
  • Product presentaties maken
  • Composities herkennen en maken
  • Gebruik van opbouw, ondergrond en achtergrond
  • Kleurenleer en materiaalgebruik in je presentatie
  • Werken in teamverband
  • Gebruik van bevestigingsmaterialen

Met EIND BATTLE ‘wie maakt de etalage van de dag?’ en een mooi certificaat voor elke deelnemer. 

Gratis Checklist Product Presentatie

Ga je als docent aan de slag met je praktijklessen? Download dan eerst deze handige checklist! Daarop hebben we de 5 meest essentiële kernpunten voor het maken van een product Presentatie voor je op een rij gezet.
De leerlingen gebruiken de checklist als geheugensteun en het is direct duidelijk wat er van ze gevraagd wordt! Waar begin in mee? Waar let ik op? Niks vergeten? Klaar!

Interessant! Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.