leren presenteren en etaleren

praktijk Aanbod voor docenten

Hoe geef je als docent invulling aan het vak Presenteren en Etaleren?

Ben je als docent of leerkracht verantwoordelijk voor het lesprogramma van de richting Handel, Economie & Ondernemen? Geef je les in winkelpraktijk op een praktijkschool, presentatie en styling op een VMBO of Presenteren en Etaleren op een MBO opleiding?
Dan weet je hoe belangrijk praktijklessen voor leerlingen en studenten zijn om de basisprincipes ook te oefenen! Maar waar haal je als docent inspiratie en kennis vandaan voor het etaleer vak? Ben je op zoek naar ondersteuning en tips en tricks voor praktische oefeningen over de basistechnieken van het maken van een etalage of product presentatie?
Zonder dagen kwijt te zijn aan bijscholing?

Gratis Checklist Product Presentatie

Ga je als docent aan de slag met je praktijklessen? Download dan eerst deze handige checklist! Daarop hebben we de 5 meest essentiële kernpunten voor het maken van een product Presentatie voor je op een rij gezet.
De leerlingen gebruiken de checklist als geheugensteun en het is direct duidelijk wat er van ze gevraagd wordt! Waar begin in mee? Waar let ik op? Niks vergeten? Klaar!

Training Presenteren en Etaleren voor docenten

Laat je als vakdocent bijspijkeren in een (opfris)training 0.1 Presenteren en Etaleren Basis! Deze praktische training dag geven we op onze eigen locatie en zit vol met de nieuwste Retail-kennis en inzichten, etaleertips en handige vaardigheden uit de praktijk. Denk hierbij aan compositieleer met opbouw, achtergrond en ondergrond. Maar ook kleurenleer, blikvangers, licht en communicatie komen aan bod. Je kunt je hier natuurlijk individueel voor inschrijven of samen met een collega. Doordat aan deze training ook ondernemers mee doen, en vaak ook andere docenten, ontstaat er een leuke interactie tussen praktijk en onderwijs.

Bekijk ons aanbod:

training docenten

Training Presenteren en Etaleren
Nieuwe retail-kennis en frisse ideeën voor extra les-inspiratie! 

Training Presenteren en Etaleren

Workshop krijtbord schrijven
Leer in een dagdeel stap voor stap het schrijven in een professioneel handschrift

docenten workshop

Inspirerende Workshop met collega’s
Met je team aan de slag en het belang zien van het mooie retail vak!

 

De opgedane kennis direct toepasbaar in jouw lesprogramma

Tijdens de training ervaar je zelf hoe er met relatief weinig theorie een groot resultaat kan worden geboekt in korte tijd! We werken tijdens de theorie met herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse winkelbeeld en combineren dat met eenvoudige praktijkoefeningen. De opgedane kennis wordt daardoor direct in de praktijk gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig en ook voor leerlingen goed uit te voeren. Ze zijn daardoor goed te gebruiken in je eigen lesprogramma. We helpen docenten graag op weg en geven zoveel mogelijk materiaal kennis en input mee. Zodat er nieuwe ideeën, energie en inspiratie ontstaat om met de leerlingen aan de slag te gaan. 

praktijk les in etaleren

Workshops samen met collega’s

Als toevoeging op je eigen vaardigheden als docent maar ook zeker leuk en zinvol als toevoeging op een team dag met collega’s zijn onze workshops. De Workshop Krijtbord Schrijven of de Workshop Presenteren en Etaleren op locatie. Beide workshops geven wij op de locatie van jouw keuze. Graag helpen wij docenten verder op weg met onze praktische Workshops waarbij plezier en leren hand in hand gaan. Waardoor er volop synergie ontstaat in het docenten team om daarna weer met de leerlingen te kunnen delen.

Een inspirerende Workshop tijdens jullie Team dag!

Tijdens de Workshop Etaleren en Presenteren leer je met jouw collega’s in een dagdeel de beginselen van dit mooie Retail vak!
Naast theorie gaan we vooral veel oefenen. Met de juiste tips & tricks en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Waarom Etaleren & Presenteren zo belangrijk is voor een winkel
  • Hoe klanten kijken, kiezen en kopen
  • Product presentaties maken
  • Composities herkennen en maken
  • Gebruik van opbouw, ondergrond en achtergrond
  • Kleurenleer en materiaalgebruik in je presentatie
  • Werken in teamverband
  • Gebruik van bevestigingsmaterialen

Met EIND BATTLE ‘wie maakt de etalage van de dag?’en een mooi certificaat voor elke deelnemer. 

Interessant! Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.