Ode aan het KRIJT! Kunsthal KAdE in Amersfoort.

Wij van 1 meter 60 zijn op dit moment bezig met een super nieuw en spannend project! We kunnen er nog niet te veel over zeggen… Maar een bezoek aan de Expositie KRIJT in Amersfoort past perfect!


KRIJT!

Waar gaat de tentoonstelling over? KRIJT!  Er is nostalgie en herkenning van de ouderwetse schoolborden. Een krijtkamer, op alles kun je tekenen met krijt! Een echt krijtlokaal, met ouderwetse linialen en een film over de uitleg, hoe schrijf je als juf, op een schoolbord.

 

 

 

 

 

Wij schrijven ook graag! Dus in de krijtkamer gaan we ff los!

 

 

Kunstenaars en Krijt!

Een aantal jonge kunstenaars uit Amersfoort hebben elk op hun eigen wijze een werk gemaakt met krijt. Verrassend en spannend!

 

 

 

 

Prachtig kunstwerk van Lenneke van der Goot

 

 

 

Wat leren we over krijt?

Het schrijven op een schoolbord wekt bij velen een vertrouwd en geliefd gevoel van herkenning op.
De prettige en dierbare herinneringen worden in ons geheugen gehouden, bewust of onbewust, vaak met behulp van externe informatiedragers.

Want hoewel op de meeste scholen het ‘ouderwetse’ schoolbord inmiddels vervangen is door een Digi-bord, zien we in het hedendaagse straatbeeld het krijtbord steeds vaker opduiken.

 

Het zwart en wit als sterk contrast, ook helemaal passend bij de huidige interieurtrend. Het uitvegen is een belangrijke eigenschap van krijt, zowel een voordeel als nadeel.

 

 

 

 

 

Het krijtbord van nu

Herkenbaar en geliefd, zo werkt het ook bij het krijt- en/of stoepbord van nu. Schrijven op een krijtbord is een trend. Laagdrempelig, en vertrouwd, ook voor de gebruiker. Menig restaurant en winkel gebruikt een krijtbord als communicatiemiddel. In vele vormen, soorten en maten.

Maar…

    

Is dit de manier om je product aan te prijzen?!

Het lijkt er in ieder geval wel op als we tijdens een van onze Shop-spot-tours rondkijken! Er wordt van alles op het krijtbord gezet zonder na te denken over een duidelijke, pakkende boodschap. In een handschrift dat onleesbaar is. Teksten die scheef, te groot, of te klein zijn. Op een kapot of gammel bord. Kom op! Dat kan echt beter!

Een goed krijtbord werkt omzet verhogend!

Een krijtbord als communicatiemiddel voor je zaak, helpt je omzet verhogen! Je krijt- en/of stoepbord is het eerste echte contact met een potentiële klant of gast, en je hebt maar 1 x de kans voor een eerste kennismaking. Met een goed handgeschreven krijtbord straal je vertrouwen en persoonlijkheid uit.

Iedereen kan het leren! Hoe?

Ga naar onze website, en schrijf je nu in voor de 3 GRATIS schrijftips!
Als opwarmertje. Want we hebben nog veel meer nieuws en spannends voor je! Nog even geduld, maar we komen bij je terug! eenmeterzestig.nl

 

See You!

Kurien en Marjolein