1 meter 60 leren presenteren & etaleren

over ons

Kurien en Marjolein, een krachtige combinatie!

Spontaan samen voor een enthousiaste groep docenten een 2-daagse training ‘Etaleren & Presenteren’ gegeven. Zo leuk! Dat smaakte naar meer! Want anderen het vak leren dat we zelf al jaren beoefenen, waar we zoveel van weten en zo belangrijk vinden, hoe geweldig is dat?! Maar leren moet wel leuk zijn! Leren door DOEN! 

Etaleren is dat nog van nu?

Jazeker! Juist nu, meer dan ooit!
Presenteren & Etaleren (Shopstyling, Retail Styling, Visual Merchandising, hoe je het wilt noemen) is een prachtig ambacht. De fysieke winkel en de klantbeleving kunnen alleen optimaal zijn als de presentaties ook op top niveau zijn!
Ben je op zoek naar meer kennis en inspiratie over dit Retail vak? We zijn op de hoogte van de nieuwste trends en nodigen je graag uit voor een van onze Trainingen of Workshops. 


Kurien
(op foto links)

“Ik zie zoveel kansen voor verbetering van presentaties in winkels. Graag zou ik die met jou willen delen!”. 

Marjolein (op foto rechts)

“Je eigen creativiteit ontdekken en samen nieuwe ideeën uitwerken, dat geeft energie!”

FUN factor

Wij geloven dat de FUN factor heel belangrijk is om te kunnen leren. Je op je gemak voelen is nodig om te durven proberen, fouten te kunnen maken en vragen te stellen.

Wij zijn flexibel en passen de presentaties en de oefeningen aan op het niveau van de deelnemers en wensen van onze opdrachtgevers. Doordat wij alle materialen zelf hebben kunnen wij op elke locatie komen trainen. 

Ons doel

We helpen ondernemers met het Leren Presenteren & Etaleren van hun aanbod.
Door inzicht te bieden en praktisch te leren. Omdat een betere product presentatie bijdraagt aan de groei van het merk, product of onderneming. Zodat ondernemers meer klanten en bezoekers aantrekken en daardoor meer verkoop generen! 

Dit lesgeven doen we graag op een professionele maar ook interactieve en ontspannen manier.

Ook op scholen!

Jongeren op VMBO en MBO scholen het etaleer vak leren in de praktijk dat we zelf al jaren beoefenen, met de FUN factor. Want leren moet wel leuk zijn!

Wij passen de presentaties en de oefeningen aan op het niveau van de leerlingen en studenten en wensen van de docent. Aan de enthousiaste reacties merken wij dat het werkt. Bekijk het aanbod op onze scholenpagina!

 

SAMEN 1 METER 60 ?!

Tijdens de studie aan het Nimeto hebben Kurien en Marjolein elkaar leren kennen. Eerst ieder haar eigen weg gegaan in het werkende leven, nu sinds 2018 ook samen als 1 meter 60 Leren Presenteren & Etaleren! Waarom het bedrijf 1 meter 60 heet zie je in dit filmpje!
Het is zo mooi hoe je met vormgeving doelen kunt bereiken.
We hebben in elkaar een partner gevonden om samen anderen te laten groeien! 

Meer over Kurien

Na afronding van het Nimeto is Kurien aan de slag gegaan bij IKEA Amsterdam als Decorateur (zoals het toen heette). Al snel ontdekte de HR manager een leider in haar en werd ze opgeleid tot teamleider van de afdeling Communicatie & Interieur. Met de expansie van IKEA NL van 3 naar 10 vestigingen stapte Kurien over naar de opbouwgroep die deze groei realiseerde.
Haar laatste uitdaging bij IKEA was het realiseren van dè voorbeeldwinkel voor de (IKEA)wereld in opdracht van concepthouder Inter IKEA Systems en daar internationaal studenten op te leiden. Het merk IKEA kreeg steeds vastere vormen waardoor ze de behoefte voelde aan creatievere uitdagingen, nieuwe branches en om meer mensen en andere merken te helpen groeien.

Inmiddels is Kurien al meer dan 10 jaar zelfstandig als retail specialist aan het werk voor diverse opdrachtgevers. Kijk voor meer informatie op haar site. www.kurienkruithof.nl

Meer over Marjolein 

Marjolein is als etaleuse begonnen bij Woonwarenhuis Habitat Holland BV. Ze was verantwoordelijk voor de totale uitstraling van het filiaal in Utrecht. Samen met het gehele displayteam van Nederland heeft ze meerdere nieuwe filialen opgebouwd en ingericht.
Tijdens deze functie is ze gestart met de studie architectonische vormgeving aan de HKU. Dit om haar passie en kennis voor de vormgeving van ruimtes verder te ontwikkelen.
De baan als interieurdesigner en stylist bij Gran Dorado was een logische vervolgstap. Ze was mede verantwoordelijk voor de inrichting van de vakantiewoningen en restaurants. Daarnaast zette ze voor alle winkels op de parken een uniek etalageplan op. Deze ervaring leidde uiteindelijk naar een eigen bedrijf als zelfstandig interieur architect voor de zakelijke en particuliere markt.