To go en Take away tips

Take away, to go, afhalen, thuis bezorgen… Je probeert als retail en horeca ondernemer alles om binnen de gestelde Corona kaders zo goed mogelijk te overleven. Een aantrekkelijk horeca krijtbord is een belangrijk middel om klanten en bezoekers te interesseren voor jouw heerlijke aanbod. Wij maakten een rondje langs onze lokale eet- en drink en afhaal- en horecazaken om te kijken wat en hoe er gecommuniceerd wordt. Natuurlijk krijg je daarbij van ons tips als hart onder de riem.

We nemen een kijkje…

Wij zijn OPEN!

Hoe laat jij zien dat je ‘open’ bent voor take away? Een krijt- of stoepbord voor je horeca deur is, zeker in deze tijd, een must. Daarmee laat je voorbijgangers zien dat je toch ‘open’ bent ook al ben je gesloten. Het woord OPEN (of Welkom) groot geschreven geeft je zaak een gastvrije uitstraling en is op afstand als eerste zichtbaar.  Je geeft met een krijt- en stoepbord een eerste idee of impressie wat er te halen valt. Show them what you got!

bami to go
krijtbord handlettering to go

Een paar praktische tips op een rij!

Een paar handige tips ’to go’ voor het schrijven op een krijtbord. Altijd hulplijnen gebruiken, denk aan de totale lay-out, en een kleur toevoegen mag! 
Hulplijnen: Met een potlood en liniaal trek je dunne, rechte lijnen op je krijtbord.
Lay-out: Denk voor je gaat schrijven eerst je na over de lay-out! Welke tekst schrijf je groot en welke tekst mag wat kleiner? Tip: Denk ook aan de dikte van je stift bij grotere letters.
Kleur: Een kleur toevoegen aan je boodschap zorgt dat je krijtbord extra opvalt!
Let bij plaatsing van een bord, goed op de looprichting van bezoekers en passenten. Zorg dat het leesbaar is van de belangrijkste kant, bijvoorbeeld haaks op de looprichting op de stoep of straat.

bami to go
krijtbord to go
krijtbord open

Waarom zijn dit onze persoonlijke favorieten?

Wat deze borden gemeen hebben is een mooie lay out. Een juiste verdeling van woorden en/of tekeningen op het bord die in balans zijn maakt het bord aantrekkelijk om naar te kijken. Tekeningen en kleur helpen zeker mee! En een krijtbord in combinatie met een mooie plant zorgt voor een goede sfeer.

krijtbord to go
Krijtbord schrijven

Meerdere krijt- en stoepborden voor je zaak, waar let je op?

Als je gebruik maakt van meerdere krijtborden probeer dan een lijn aan te houden. Herhaling versterkt! Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur lijst van het krijtbord. Zo versterk je de eigenheid en uitstraling van je horeca zaak. Juist als je krijtbord wat verder van je restaurant staat is herkenning belangrijk.

krijtbord open

Een horeca krijtbord als onderdeel van je totale uitstraling

Het wordt pas echt gezellig en uitnodigend als krijtbord(en) onderdeel zijn van je totale uitstraling naar buiten toe. Een gezellige afhaalbar, een tafeltje, bloemen, lampjes of nog fijner echt kaarslicht helpen mee in de uitnodiging iets af te halen. En ja, het is heel koud met het raam/de deur open, maar dicht wordt het zeker niks. 

Lewis to go

Echt iedereen kan het leren!

Het is belangrijk dat elke winkelier en horeca ondernemer in staat is zelf een professioneel krijtbord te schrijven. Welke commerciële boodschap je ook wilt vertellen, een handgeschreven krijtbord is een onmisbaar communicatietool in deze tijd! We denken dat iedereen zelf een professioneel krijtbord kan schrijven, met de juiste tips en aanwijzingen. Het is makkelijker dan je denkt! Meer weten over de krijtbord workshops? Bekijk hier ons aanbod!

Succes lieve ondernemers! Kurien en Marjolein