De 10 opvallendste beurspresentaties!

Regelmatig gaan wij op veldonderzoek. We kijken hoe het gesteld is met de uitstraling en productpresentaties van winkels, cafés, marktkramen en stands op vakbeurzen. Om onze magen, maar vooral ook ogen de kost te geven gingen wij deze keer naar de Horecava. De 10 meest opvallende productpresentaties hebben we op een rijtje gezet…

1 meter 60 deelt sterren uit aan productpresentaties

Wij geven sterren aan de aanwezige productpresentaties op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 ster staat voor veel ruimte voor verbetering tot 5 sterren voor maximaal mooi gepresenteerd. Gebruik het ter inspiratie en als aanmoediging om te verbeteren!

De entree

Eerst de punten voor de entree van de beurs en de totale uitstraling. De zakelijk uitziende entree wordt gelukkig opgewarmd door dansende koks met routeborden en daarom geeft dat de doorslag voor 3 sterren. De hoofdkleur voor de beurs is effen hardblauw en heeft daardoor een wat koele maar wel duidelijke uitstraling. Maar ook dominant, want gebruikt als vloerbedekking vraagt het wel heel veel aandacht.

Speciaal voor bedrijven hebben we de WORKSHOP BEURSPRESENTATIE
Voor productpresentatie op de vakbeurs!

Kopje koffie of thee?

Eerst naar de koffie- en thee hal voor een lekker bakje koffie. Heerlijk bakkie gedaan bij het Spaanse koffiemerk CATUNAMBU. Duidelijk eigen uitstraling en leuke coffee-mobiel verderop. Natuurlijk wel even het lege krijtbord aangekaart!

Een mooie verrassing was de ‘Heaven‘ thee stand! Een nieuw product, een 1 persoons thee plantje, en zo smakelijk gepresenteerd. En hoewel wij ’s ochtends vooral van de koffie zijn zeiden wij toch Ja! op de vraag of wij wilden proeven. Heerlijke productpresentatie! Helemaal overtuigd!

De stand van Ronnefeldt thee heeft wat ons betreft helemaal de look van nu, aantrekkelijke communicatie, mooie lampen en planten nodigen uit om binnen te lopen. Voor de invulling van de vitrines zien wij nog wel verbetermogelijkheden. Maak er meer een geheel van!

Chocolaatje?

De Leonidas stand zou 4 sterren krijgen voor presentatie als de medewerkster ook maar enige interesse in de voorbijgangers zou tonen. Gelukkig spreekt uit het hart gepresenteerd in de vitrine wel de liefde. Strakke stand en strakke productpresentaties maar wel wat koud en vlak.

Na 4 dagen op de beurs is het hoog tijd om het bloemwater te vervangen! Zeker in relatie tot voedsel is dit geen positieve associatie. De prachtige taarten van Sweetstreet in de koelvitrine verdienen wat ons betreft een mooiere ondergrond dan de fluwelen doek.

Wow! Instant aantrekkingskracht door presentatie! Prachtige kleuren, schitterende verpakking en schelpen als decoratie geven een mooi stuk beleving. Als kers op de taart de handgeschreven communicatie. (Note: het was te vroeg om deze mooie Hermit Gin te proeven helaas!)

Klein maar heel krachtig!

Alles wat je nodig hebt in een productpresentatie, het product (Lambrusco, terug van weggeweest?) in verpakking èn in de koeler. Een leuke kar met beugel en gaaf bord in krachtig rood. Zelfs de 3D boodschap gesloten (open @2) is heel innemend!

Fantastische display van Ola voor de lancering van de nieuwe Magnum. Als je het dan over beleving hebt in je presentatie is dit een heel goed voorbeeld. Een roze, afgeronde wereld met goud, mooie patronen, materialen en een schitterende verpakking!

Ook 4 sterren voor deze stand van Upfield. Hoe maak je duidelijk dat je producten uit de natuur komen? Door de relatie met zonnebloemen te laten zien bijvoorbeeld, daar worden wij nou blij van!

Mooie eye catcher!

Super aantrekkelijk is de roze chocoladefotein van Callebaut. Wat een schitterende eye catcher, zichtbaar van veraf! En helemaal de kleuren van nu. Dat wij niet de enigen waren die dit zagen bleek wel uit de lange rij wachtenden voor dit chocomeisje.

Wil jij ook opvallen met je productpresentatie op de komende vakbeurs?

Dat stands en vakbeurzen helemaal van nu zijn zagen wij aan de drukte op de Horecava. Het niveau van de stands en presentaties was hoog, maar er valt ook nog veel te verbeteren. Want het is best lastig om te zorgen dat juist jouw product opvalt op de vakbeurs. In een praktische training leren we jou en je team hoe je een aantrekkelijke en opvallende presentatie maakt in je stand. Met heldere inzichten, goede aanwijzingen en praktijk oefeningen leer je in korte tijd je product op een sterke manier te presenteren op de beurs! Kijk voor meer info: Workshop Beurspresentatie

Tot ZIENS, Kurien en Marjolein