Workshop Presenteren & Etaleren voor docenten

Hoe geef je les in Product presentatie en Etaleren op school?   

Ben je op jouw school verantwoordelijk voor het examenvak Presenteren en Etaleren? Geef je als docent les aan VMBO leerlingen met het profiel D&P, Presenteren, promoten en verkopen? Of het keuzevak Presentatie en Styling voor de richting Economie en ondernemen?
Je vindt het als docent belangrijk om de leerlingen een zo gevarieerd mogelijk lesprogramma aan te bieden. Waarin ze op een professionele manier kennis maken met de basisprincipes en vaardigheden over producten presenteren in de praktijk. Want dat gaan jouw leerlingen zeker nodig hebben voor een goede doorstroom naar het MBO.

Waar leer jij als docent het etaleer vak?

Je bent als docent op zoek naar de juiste kennis en inspiratie om het vak Presenteren en Etaleren zo goed mogelijk geven. Want hoe geef je een praktijkles in Etaleren op een professionele manier als je zelf nog niet eerder een product presentatie hebt gemaakt? Waar oefen je zelf de basistechnieken van het etaleer vak in eenvoudige stappen? Zodat je de leerlingen van de juiste feedback kunt voorzien en verder kunt helpen als er vragen zijn?
Daarnaast is variatie en afwisseling in het lesprogramma ook aantrekkelijker voor de leerling. Maar hoe ga je dit invullen? Hoe kombineer je theorie met simpele praktijkoefeningen? Waar haal je de tijd vandaan om dit voor te bereiden en hoe kom je aan de juiste etalage- en decoratiematerialen? Want dat kan nog best een uitdaging zijn.

Tips tijdens de training presenteren en etaleren

Leren door zelf aan de slag te gaan!  #LEREN DOOR DOEN

tekening lampje workshop Etaleren & presenterenZelf leren Presenteren en Etaleren op jouw school!

We hebben een speciale Workshop over Presenteren en Etaleren voor docenten die we geven op scholen. In een dagdeel samen met je docentcollega’s meer leren over het etaleer vak in je eigen klaslokaal. Wij nemen alle hulpmiddelen en materialen zelf mee, en verzorgen de gehele workshop. Alle basisprincipes komen aan bod, zoals compositieleer, kleurenleer en gebruik van decoratie. We oefenen deze technieken meteen in praktische oefeningen. Dus veel zelf aan de slag!

Inhoud van de Workshop

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • De basisprincipes van het vak etaleren
  • Hoe klanten kijken, kiezen en kopen
  • Composities herkennen en zelf bouwen
  • Gebruik van opbouw, ondergrond en achtergrond
  • Kleurenleer, blikvanger en materiaalgebruik
  • Etalage/ product presentaties maken
  • Gebruik van bevestigingsmaterialen
  • Communicatie, licht en decoratie
  • Feedback op jouw presentaties

De workshop is inclusief alle materialen en een certificaat.

docent etaleert met Rituals

Tell me and I will forget, Show me and I will remember, Involve me and I will learn!

Na de workshop weet je:

Z

Waarom etaleren en presenteren zo belangrijk is!

Z

Hoe klanten kijken, beslissen en kopen

Z

De basistechnieken van compositieleer

Z

Kleurenleer en hoe je kleur kunt gebruiken in je presentatie

Z

Het gebruik van de juiste opbouw, achtergrond en ondergrond

Z

Heb je veel nieuwe input en inspiratie voor je lessen!

Direct toepasbaar in jouw lesprogramma!

Tijdens de workshop ervaar je zelf hoe er met relatief weinig theorie een groot resultaat kan worden geboekt in korte tijd! We werken tijdens de theorie met herkenbare voorbeelden uit het dagelijkse winkelbeeld. Zo leggen we elke stap duidelijk uit en combineren dat met eenvoudige praktijkoefeningen. De opgedane kennis wordt daardoor direct in de praktijk gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig en ook voor leerlingen goed uit te voeren. Ze zijn daardoor goed te gebruiken in je eigen lesprogramma. Wil je weten waar wij onze etalage- en decoratiematerialen kopen? 

Ook voor docenten op het MBO!

Heb je als MBO opleiding een team van docenten die lesgeven in het Retail vak? BOL of BBL, Marketing of Economie? Ook dan is deze workshop zeer geschikt! Samen meer leren over het belang van presenteren en etaleren. We geven na elke praktijkoefening een korte feedback. De praktische tips en tricks geven vaak veel nieuwe inspiratie. Deze zijn eenvoudig toe te voegen aan de huidige lessen en leuk voor de studenten!  

Interessant! Hier wil ik meer over weten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak in 5 stappen een succesvolle product presentatie!

We helpen jou als docent graag op weg en geven zoveel mogelijk materiaal kennis, praktische tips en input mee. Zodat er nieuwe ideeën, energie en inspiratie ontstaat om met de leerlingen aan de slag te gaan. Wil je nu direct je kennis vergroten? Lees dan het BLOG waarin we uitleggen hoe je in 5 eenvoudige stappen een succesvolle product presentatie maakt. Die verkoopt!