Valentijnsdag, presenteer de liefde in je winkel!

Iedereen heeft behoefte aan aandacht en liefde. Juist nu verlangen we naar warmte, gezelligheid en elkaar! Hoe kun jij als winkelier of horeca ondernemer je klanten helpen met het verrassen van hun geliefde op Valentijnsdag? Of stille aanbidder? Of gewoon een lieve vriend, vriendin of buurvrouw? Hoe presenteer jij jouw geweldige, unieke Valentijns aanbod op een aantrekkelijke manier? Laat het zien in je etalage. We helpen je graag met deze 3 hartverwarmende tips over het presenteren van de liefde!

1. Presenteer de liefde met cadeaus!

Waar heeft de klant behoefte aan? Bedenk wat jouw producten toe kunnen voegen aan de liefde.
Draag ideeën aan en maak het de klant daarmee gemakkelijk! Presenteer cadeaus in diverse prijsniveaus en bied verschillende keuzes in producten aan. Zo laat je voor elke portemonnee een aantal cadeau ideeën zien. Wat dacht je van een cadeau in de vorm van een kant & klaar pakket? In de etalage presenteer je wat er precies in het pakket zit.

Een mooi ingepakt cadeau is heerlijk om te krijgen en heel fijn om te geven! De inhoud van een cadeau is leuk, maar de verpakking, de buitenkant is de extra, de presentatie is ook nu toegevoegde waarde. Pak daarom je cadeaus in met het mooiste papiertje en met het liefste label eraan. Wist je dat sommige klanten de winkel voor hun cadeaus kiezen op de manier waarop de winkel verpakt? Zorg dat jij dat bent!

Bloemenkraam
aanmelden training 0.2

Maak het cadeau persoonlijk

Iedereen wil graag iets speciaals voor Valentijnsdag geven en krijgen. Geen standaard oplossingen, maar een prachtig en met zorg samengesteld boeket, Valentijns diner voor 2 of speciaal boek maakt het persoonlijk. Het aanbevelen van een cadeaubon is voor veel zoekende gevers ook een uitkomst. Deze kun je extra leuk verpakken met bijvoorbeeld een klein persoonlijk presentje eraan. 

2. Presenteer de liefde in de etalage!

Valentijnsdag wordt met de liefde geassocieerd. Maar hoe presenteer je eigenlijk de liefde? Dat kan door bijvoorbeeld de kleuren rood en roze te gebruiken in de product presentatie van de etalage. Op deze manier zorg je namelijk voor een snelle visuele herkenning bij de voorbijgangers. 

Kies voor rode producten in de etalage, zoals in deze kleding winkel. Het is belangrijk de kledingstukken gelijkmatig te verdelen over de presentatie, zo zorg je voor de juiste balans. Een andere manier om de kleur van de liefde terug te laten komen is om rode en roze opbouw te gebruiken in de etalage. Laat deze kleur ook zien in de achtergrond!

kleur rood in de etalage
kleur rood in de etalage

De vormen die bij Valentijn passen zijn de hartvorm, de mond als kusje, en bloemen. Voeg hier bijvoorbeeld een item van toe ter decoratie. Ook het vermelden van de datum van Valentijnsdag, 14 februari, is voor veel mensen een goede reminder om in actie te komen. Wil je meer tips over presenteren in de etalage? Download dan onze gratis 10 presenteer- en etaleertips!

3. Communiceer de liefde!

Communicatie is alles! Maar hoe communiceer je de liefde?

Een kaartje met een handgeschreven tekst komt veel persoonlijker over dan een kaart met voorgedrukte tekst. Juist daarom werkt een stoepbord voor je winkel en restaurant ook zo goed! Want met een handgeschreven boodschap op een krijt- of stoepbord maak je het persoonlijk en dat spreekt aan. Je maakt sneller contact met voorbijgangers als je een krijtbord voor je deur zet. Inspiratie nodig voor het schrijven op een krijtbord? We komen met onze Workshop Krijtbord schrijven naar jouw locatie om met je team aan de slag te gaan!  
Hoe belangrijk de geliefde of naaste ook is, de prijs van de cadeaus blijft ook belangrijk voor de klant. Ook de liefde heeft zijn prijs. Communiceer die prijs dan ook duidelijk in de etalage of display bij het product! Het prijskaartje kun je gemakkelijk versieren door er een klein hartje bij te tekenen.

krijtbord valentijn

Wil je samen met collega’s meer leren over het etaleer vak in je eigen winkel? De basistechnieken oefenen met jouw producten en aan de slag in je eigen etalage? Je boekt direct resultaat met je team in de Workshop Presenteren & Etaleren BASIS op locatie!

Liefs Kurien en Marjolein