Presenteren verkoopt!

visual merchandising

Visual merchandising, de Klantreis in de winkel verbeteren!

Een Visual Merchandiser, ook wel Visual Specialist of Verkoop Stylist genoemd, werkt vanuit een totaal aanpak voor de winkel. Hij of zij creëert en controleert de presentaties van entree tot kassa. En zorgt daarbij op elke locatie in de winkel voor een positieve ontmoeting met het betreffende concept.
Zo werkt de zogenaamde Klantreis in de winkel ook samen met de andere (externe) mediakanalen van de marketing.

Visual Merchandising is letterlijk ‘visueel verkopen’. Presenteren in een winkel wordt daarom ook wel Visual Merchandising (VM) genoemd. Bij ons valt VM in de Workshops onder de noemer Presenteren & Etaleren

 

 

Retail Inspiratie Utrecht
Presenteren & Etaleren basis

Visual merchandising op elke locatie in de winkel

Naast de display presentaties en etalage(s) is de VM-er vooral bezig met de verkooptafels en presentaties van producten in het schap waarbij de presentatie techniek per locatie verschillend is.

In 4 stappen leer je de basisprincipes van Visual Merchandising in de Workshop Presenteren & Etaleren BASIS. Samen aan de slag en leren etaleren met eigen producten onder deskundige begeleiding in je winkel of showroom. 

De Klantreis vormgeven, het vervolg!

Hoe help je met jouw BASIS VM skills de klant navigeren en kiezen zodat die klantreis een goede ervaring wordt? Met de Workshop Presenteren & Etaleren PRO leer je meer over het vormgeven van de klantreis op de winkelvloer èn kun je specifiek trainen op een presentatie onderdeel naar keuze.
Deze extra kennis wordt ook direct meegenomen in de eindopdracht waarin we een deel van de winkel of showroom aanpakken en verbeteren.

presenteren & Etaleren pro

Wat een enthousiaste en betrokken trainers, erg fijn! Sterke inhoud van de Workshop, heel boeiend en veel handvatten voor mijn werk gekregen. Ook fijn dat er branche voorbeelden voorbij kwamen.

Roos van Roy

Junior Marketing en Event manager, Voets Specialiteiten

Volledige en inspirerende VM curcus voor ons commerciële team. Ik heb geleerd meer focus aan te (laten) brengen in onze product presentaties. Graag zou ik een vervolg willen wat zich meer op onze signing richt!

Lilian Dahrs

Commercieel directeur, Voets Specialiteiten

Goedendag, wij zijn een klein bedrijfje met 7 Primera vestigingen waarin we ons steeds meer toe willen gaan leggen op de verkoop van gifts en home-deco artikelen. Graag zouden wij hulp krijgen bij het optimaal presenteren van deze artikelen!

Arjan Kroon

Eigenaar 7 vestigingen, Primera