Waar vind ik de juiste materialen voor de etalage?

Even twee berichtjes uit onze mailbox!

Hoi meiden,

Met veel plezier volg ik jullie! Ben zelf redelijk creatief maar waar ik nog wel eens tegenaan loop is goed en betaalbaar decoratiemateriaal. Hebben jullie leuke adresjes? (werk in een ambachtelijke bakkerij)…

Beste Kurien en Marjolein,

Vorig jaar hebben jullie een Workshop Presenteren & Etaleren gegeven op onze school, bij het vak Economie en Ondernemen. Dat was erg geslaagd! We zijn van plan jullie weer uit te nodigen in het nieuwe schooljaar, maar hebben ook een andere vraag.
We zijn bezig om allerlei nieuwe materialen te bestellen en te bedenken. Zo ook voor etaleren. Nu vonden we jullie opzet erg fijn, met de etaleerrekken en de materialen waar de leerlingen mee presenteerden vonden we erg geslaagd en overzichtelijk.
Is er een mogelijkheid dat jullie ons voorzien van wat tips om het ook op een dergelijke manier aan te pakken in onze lessen?

Dit soort berichtjes met vragen over onze materialen voor de etalage en presentaties krijgen we steeds vaker. Ook ontdekken deelnemers tijdens de training hoe belangrijk hulpmiddelen zijn voor je presentatie. Daarom vonden we het de hoogste tijd worden voor een blog over materialen!

Opbouw en Product dragers

Met een Opbouw breng je jouw product op de juiste hoogte in de presentatie. Hiervoor maak je meestal gebruik van minimaal 3 verschillende opbouwelementen. Die je als eerste natuurlijk in de juiste compositie plaatst! Denk bij opbouw bijvoorbeeld aan kleine tafeltjes, rond of vierkant, kratjes, houten wandrekjes, ingepakte dozen, plankjes, yogablokken en mandjes. Maar ook zelf geschilderde wijnkisten en kubussen zijn top. (Kurien heeft met droog weer een echte spuiterij in de achtertuin!)

opbouw voor de etalage en productpresentaties
opmaterialen voor in de etalage
Opbouw etalage

 Sommige producten hebben iets meer nodig om tot hun recht te komen. Zoals voor bijvoorbeeld kleding, tassen, brillen en boeken. Hiervoor worden speciale Productdragers gebruikt. Denk hierbij aan boekenstandaards, tassen standaards, bustes of kledinghangers in verschillende kleuren.

opbouw voor de etalage en productpresentaties
opmaterialen voor in de etalage
Opbouw etalage

Achtergrond en Ondergrond

Waarom is het gebruik van een achtergrond en ondergrond zo belangrijk in een etalage? Omdat ze jouw product zichtbaar maken! En ze versterken je presentatie en geven de juiste sfeer.
Als Achtergrond gebruiken we diverse soorten behang, vouwgordijnen, rolgordijnen en plissé gordijnen. Maar ook sfeerposters, lopers, zelfgemaakte stoffen banners en tafelzeil. Voor een Ondergrond gebruiken we placemats in allerlei vormen en kleuren, dienbladen, trays,  onderleggers, geschilderde plankjes en papieren houders.

ondergronden materialen voor de etalage
stoffen banners etalage
decoratie materialen voor de etalage

Bevestigings- en decoratiematerialen

Hoe hang je een achtergrond of decoratie netjes op? Daar zijn allemaal verschillende soorten bevestigingsmaterialen voor te gebruiken. Heb je een systeemplafond? Top, daar zijn verschillende handige haakjes te verkrijgen, zelfs magnetisch! Tip, check wel even of je plafond van staal (magnetisch) is of van aluminium (niet magnetisch). Wil je flexibiliteit met het ophangen in je etalage? Hang dan een aantal roedes of railsen aan het plafond of een rooster. Hier kun je van alles aanhangen!

stoffen banners etalage
Ophangsysteem etalage

Wij werken tijdens de workshops op locatie in onze etaleerframes graag met dubbel haken, lang of kort, S-haken en C-haken in verschillende maten. Ook handig zijn lijmklemmen, grote knijpers en papierklemmen. Of wat dacht je van gekleurd lint (ook leuke decoratie!) dik en dun, touw, in kleur of juist naturel, ijzerdraad en nylondraad. En verder is het altijd handig om etalagespelden, kleine klemmetjes, plakband, tape, een tangetje, schroevendraaier en schaar bij je te hebben.

Decoratie kan van alles zijn!

We zoeken de decoratie die we gebruiken het liefst bij elkaar op thema. Net als in de Retail is het voor ons ook belangrijk dat de decoratie goed aansluit bij de productgroepen die we gebruiken. Decoratie is de kers op de taart en maakt het plaatje compleet.
Er zijn de 4 seizoenthema’s en kerst. En daarbinnen vallen weer andere thema’s zoals liefde (Valentijn, Moederdag), Pasen, Vaderdag en Halloween. Of wat dacht je van het thema tropical party? We shoppen voor deze thema’s het liefst als het thema of seizoen net is afgelopen… Soms wel met 50% korting!

Hema
decoratie materialen
bevestigings materialen voor de etalage

Onze favo adressen

Action: Houten wandrekjes, kubussen, mandjes, trays en dienbladen. Placemats, tafellopers, gekleurd touw en gekleurd tape.
Casa en Xenos: Kratjes zwart en naturel, placemats, kunstplanten en thema decoraties
Sostrene Grene: Decoratie, accessoires, vaak houten kistjes en metalen ringen, mooie trays en doe het zelf materialen
HEMA: Gekleurde kratjes en kledinghangers in diverse kleuren, klemmetjes, uitvouwbare waaiers en bloemen in vele kleuren.
Hornbach: Lijmklemmen, touw en ketting, behang en verf
Intratuin en Kruidvat: Decoratie (seizoen)
IKEA: Houten handen, dienbladen, placemats en plissé gordijn wit (een van onze favorieten voor maar 3,99)

Kwantum: Thema stoffen, Bamboe rolgordijn, behang, tafelzeil, kratjes in kleur
Kringloopwinkels: Kleine tafeltjes, rekjes, krukjes en andere vondsten!

Be Creative! 

 

Voor de meer professionele materialen (vaak ook prijziger) adviseren wij de volgende adressen:
Retif: Kopjes en bustes, dubbelhaken, kleine S- en C-haken, systeemplafond klemmen, sleutelringen.
Beekwilder bv: Sier dubbelhaken, plexi paneeltjes, nylondraad, communicatiehouders.
VKF Rezel: Productdragers, displaymaterialen, nylondraad, boekensteun acryl, Acrylglas opbouw
De aller tofste etalagefiguren vind je bij Hans Boodt . Je kunt hier ook kijken voor inspiratie, de nieuwste trends voor mode etalages.

Hieronder nog een foto van een deel van onze totale collectie aan diverse soorten en maten etaleer- en presentatie materialen! Lekker hè 😉

Etaleerframes

Wij werken in onze trainingen en workshops op locatie met handige, demontabele etaleerframes! Deze hebben we zelf ontworpen en op maat laten maken zodat we ze handig mee kunnen nemen. En als tafelmodel op locatie goed kunnen gebruiken. Heb je interesse in de werktekening? Vul onderstaand formulier in en we sturen m naar je toe! Heb je nog een andere vraag? Laat het ons weten, ook via het formulier!

Ja, ik heb nog wel een vraag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.