presenteren & etaleren extra

De winkelscan

Zo ontdek je hoe de presentaties van jouw winkel ervoor staan!

Hoe weet je of je product presentaties in de winkel wel optimaal zijn?
Je hebt het idee dat je best goed bezig bent als ondernemer, stylist of verantwoordelijke voor de winkelpresentaties. Of misschien weet je dat je iets moet doen aan je uitstraling. Maar wat geef je voorrang?

Heb je alle mogelijkheden benut die er zijn op het gebied van winkelinrichting, routing, kleur, verlichting en styling? Welke kansen zie je over het hoofd? Wat is het laaghangende fruit? Doe een winkelscan!

winkeletalage en winkelscan

Meten is Weten!

De omzetcijfers geven je vaak een goed idee van hoe je presteert. Verder zijn klantenaantallen en -reacties of onderzoeken een redelijke graadmeter om uit te vinden hoe het met je inspiratie niveau gesteld is.
Maar de mensen die je winkel voorbijlopen of de mensen die komen kijken zonder kopen, hoe zit het daarmee? Wat vinden zij van jouw winkel? Of de mensen die niet mee doen aan onderzoeken, waarom komen of kopen zij niet? Hoe kun je dit meten?   

4 manieren om de Winkelscan uit te voeren:

1. De Quickscan, 1 uur online advies aan de hand van foto/filmbeelden
2. De Winkelscan in combinatie met een Workshop Presenteren & Etaleren
3. Het rondje met Q, 2 á 3 uur op locatie met jouw team
4. De volledige Winkelscan, een dagdeel op locatie met digitaal verslag van de analyse inclusief ideeën

Nummer 4

1. De QuickScan!

Snel advies nodig? Doe dan de QuickScan! Geen tijd of budget voor een bezoek of uitgebreidere analyse? Met beelden (foto en/of filmpje) van jouw situatie kunnen we je al snel vooruit helpen. Het kan fijn zijn als iemand even meekijkt van een afstandje.
Mail ons je foto’s of een filmpje van jouw winkelprobleem, -uitdaging of -vraag en wij besteden een uur om jou een praktisch advies terug te geven! Ja, dit lijkt me wel wat!

2. De winkelscan met een Workshop Presenteren & Etaleren

Wil je voorafgaand aan de Workshop weten hoe je de uitstraling en presentaties van je winkel(s) ervoor staan?
Laat je winkel eens onder de loep nemen en kies voor een Winkelscan! Je mailt ons van te voren foto’s en/of filmbeelden van jouw winkel. Onze Retail expert Q scant de winkel(s) en de resultaten worden vooraf of tijdens de workshop terug gekoppeld in een korte presentatie met feedback. De winkeluitdaging is hierdoor direct voor iedereen duidelijk. Zo kan er gerichter getraind worden op jouw winkelsituatie en helpen we je nog sneller vooruit. Prijs al vanaf 160,- (excl. BTW) voor 1 winkel.

De gezamenlijke winkelronde

Tijdens de Workshop kun je er ook voor kiezen de winkel te scannen in de vorm van een winkelronde. Deze optie kan alleen gekozen worden bij Presenteren & Etaleren BASIS of PRO Large in verband met de tijd.
Voor de eindopdracht gaat Q (Kurien) met de deelnemers een ronde doen op locatie. De ogen zijn inmiddels geopend en vaak kunnen deelnemers met de juiste vraagstelling precies de pijnpunten aanwijzen in de eigen winkel.
Na de rondgang gaan we aan de slag om een of meer van de punten te verbeteren tijdens de eindopdracht. Dit alles onder begeleiding en met professionele feedback.

winkelronde tijdens workshop

 3. ‘Het Rondje met Q’

Een leerzame, interactieve manier om je winkel te scannen is het zogenaamde ‘rondje met Q’. Jij en een ander teamlid (max. 4 personen) gaan samen met Kurien (bijnaam Q) op het afgesproken dagdeel een winkelronde doen op locatie.
Na een kennismaking en kennisgeving van de bedrijfsdoelstellingen loop je samen als bezoekers door de winkel. Tijdens deze ronde stelt Q vragen en deelt observaties die in het oog springen. Informeer naar de diverse mogelijkheden of kijk op de site van Q!

Workshop op Locatie met deelnemers
bibliotheek
bibliotheek

4. De volledige Winkelscan

De volledige winkelscan is de meest uitgebreide van de 4. Na een intake gesprek waarin wij het concept, doelstellingen, achtergrond, klantreis en meest prangende uitdagingen gezamenlijk bespreken gaat Q de locatie scannen. De scan werkt van buiten naar binnen. Na een check van de Online klantenreis starten wij bij de analyse van de pui, etalage en buitenpromotie. Door de ogen van de klant zoomen we in op wat de klant binnen tegenkomt. De eerste indruk die de klant krijgt bij de entree. De indeling, routing en inrichting van de winkel. De presentatie van het aanbod, de communicatie en de service-faciliteiten. 

Het model van de volledige Winkelscan

De Winkelscan is een krachtig model om gestructureerd verbeterpunten te vinden op jouw locatie. Alle fysieke aspecten die een winkel succesvol maken worden ‘gemeten’. Het is dè manier om stapsgewijs te analyseren waar kansen liggen.

In 7 duidelijke stappen checken we jouw winkel en brengen in kaart wat goed gaat en waar het nog beter kan.
Je kunt ook een of twee onderdelen kiezen om onder de loep te leggen!

 

Winkelscan

Zo gaat het in zijn werk!

In een dagdeel loopt Q als bezoeker rond, probeer dingen uit en fotografeert ondertussen aandachtspunten. Deze foto’s worden gebruikt om de analyse te ondersteunen en mogelijkheden aan te wijzen. Bij alle 7 aspecten van het model wordt bekeken in hoeverre de doelstellingen van jullie formule zichtbaar zijn. Komt de boodschap over? Worden bezoekers voldoende verleidt? Waarom wel of juist niet. Waar en vooral hoe? En hoe zou je dit dan kunnen verbeteren?
Na de scan wordt de analyse binnen 2 weken terug gegeven in de vorm van een digitaal fotoverslag. Aan het fotoverslag wordt waar mogelijk zoveel mogelijk goede voorbeelden toegevoegd uit ons uitgebreide beeldarchief. Dit fotoverslag kan indien gewenst gepresenteerd worden aan het management of winkelteam. waarbij vragen gesteld kunnen worden. Ook bestaat de mogelijkheid om meerdere filialen te bezoeken ter vergelijking.

Interessant! Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Workshop op Locatie met deelnemers
bibliotheek