Workshop Presenteren & Etaleren voor studenten

Creatieve praktijkles product presentatie

Je bent verantwoordelijk voor het lesprogramma van de studenten Handel & Ondernemen. Het is voor scholen belangrijk gevarieerde lessen aan te bieden. Een programma dat goed aansluit op het bedrijfsleven. Dat betekent naast alle theorie over marketing, reclame en Visual Merchandising ook praktijkles over Presenteren en etaleren voor scholen.

De winkelbeleving van de klant en daarmee het visuele aspect is belangrijker dan ooit in de Retail. Kennis en vaardigheden over product presentatie gaan jouw studenten straks zeker nodig hebben op de winkelvloer. En tijdens hun stage! 

Leer meer over een productpresentatie maken in een praktijkles!

Waar leer je het etaleer vak in de praktijk?

Hoe word je een goede verkoopspecialist, manager Retail of vormgever product npresentatie als je niet hebt geleerd producten te presenteren in de praktijk?
Naast alle theorie wil je ook graag een praktijkdeel aanbieden. Want kennis over de winkeletalage en product presentatie leer je in de praktijk. Daarnaast is variatie en afwisseling in je lesprogramma ook aantrekkelijker voor de student. Maar hoe ga je dit invullen? Waar haal je de tijd  vandaan en hoe kom je aan de juiste materialen?

Leren door DOEN!     #SKILLSFORLIFE

tekening lampje workshop Etaleren & presenterenWorkshop Presenteren en Etaleren voor scholen

Kies voor een Workshop Presenteren & Etaleren. Daarin brengen de studenten opgedane kennis over het presenteren van je product direct in praktijk. Door simpele etaleer-oefeningen te voorzien van korte feedback ontstaat er snel een verrassend goed eindresultaat. Daarnaast werken we met producten en beelden waarin de studenten zichzelf herkennen. Kortom, zelf aan de slag! 

Inhoud van de Workshop

Naast theorie gaan we vooral veel oefenen. Met de juiste tips & tricks en inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Waarom Etaleren & Presenteren zo belangrijk is voor een winkel
  • Hoe klanten kijken, kiezen en kopen
  • Productpresentaties maken
  • Composities herkennen en maken
  • Gebruik van opbouw, ondergrond en achtergrond
  • Kleurenleer en materiaalgebruik in je presentatie
  • Werken in teamverband
  • Gebruik van bevestigingsmaterialen

De trainingen zijn inclusief alle benodigde materialen.  

Extra opties

Als extra kan een certificaat en/of hand-out worden uitgereikt aan de studenten. Of voeg een battle of challenge toe om de energie en motivatie te verhogen.
Extra modules: Maak een plan van aanpak voor je etalage of display, Cadeaus leren inpakken, leren bespannen en zelf prijskaart of krijtbord schrijven.

Tell me and I will forget, Show me and I will remember, Involve me and I will learn!

Na de workshop weten de studenten:

Z

Waarom het belangrijk is een product goed te presenteren

Z

Hoe klanten kijken, beslissen en kopen

Z

De basistechnieken van etaleren en compositieleer

Z

Het gebruik van de juiste opbouw, achtergrond en ondergrond

Z

Kleurenleer en hoe je kleur kunt gebruiken in je presentatie

Z

Hoe goed je kunt samenwerken

 

studenten aan het etaleren

    Rita Zwart, docent Bonaventuracollege in Leiden

Onze VMBO leerlingen economie en ondernemen kregen een ochtend praktijkles in presenteren en etaleren. Mijn vraag was vooral leren door doen! Wat een mooie productpresentaties in kerstsfeer zijn er ontstaan. De etalageframes, basismaterialen en decoratie nemen ze zelf mee!

Claudia Tanikromo, docent
ROC van Amsterdam

Voor het MBO, richting Handel & Ondernemen, mochten we de toekomstige verkoopspecialisten een verrassende praktijk dag Etaleren & Presenteren geven. Praktisch Leren door zelf aan de slag te gaan. Iedereen was onder de indruk van het resultaat. Trots op de studenten!

Laten wij Marjolein en Kuriensamen werken aan de winkel talenten van de toekomst!


Marjolein en Kurien