Workshop Presenteren & Etaleren voor VMBO scholen

Creatieve praktijkles over productpresentatie   

Je bent op jouw school verantwoordelijk voor het lesprogramma van de richting Handel, Economie & Ondernemen met het keuzevak presentatie en styling. Als docent weet je als geen ander hoe belangrijk praktijklessen zijn voor de leerlingen om te groeien! Maar hoe pak je dat aan? Hoe laat je de leerlingen de opgedane kennis en theorie over presenteren, styling en etaleren oefenen in de praktijk? Zodat ze straks op de winkelvloer genoeg kennis, vertrouwen en vaardigheden hebben om een goede product presentatie te bouwen?

Ook voor MBO! Studenten leren meer over product presentatie en etaleren in een inspirerende praktijkles!

Waar leert een leerling het etaleer vak in de praktijk?

Hoe wordt een leerling een goede winkelmedewerker of vormgever product presentatie als hij niet heeft geleerd producten te presenteren in de praktijk? Naast alle theorie wil je ook graag een praktijkdeel aanbieden. Want kennis over de winkeletalage en product presentatie leer je door DOEN! Daarnaast is variatie en afwisseling in je lesprogramma ook aantrekkelijker voor de leerling. Maar hoe ga je dit invullen? Waar haal je de tijd  vandaan en hoe kom je aan de juiste materialen? Hoe fijn zou het zijn als dit allemaal voor je wordt geregeld? 

Leren door DOEN!     #SKILLSFORLIFE

tekening lampje workshop Etaleren & presenterenEen workshop Presenteren en Etaleren voor VMBO scholen!

Kies voor een Workshop Presenteren & Etaleren basis! Daarin brengen de leerlingen opgedane kennis over het presenteren van je product direct in praktijk. Door simpele etaleer-oefeningen te voorzien van korte feedback ontstaat er snel een verrassend goed eindresultaat. Daarnaast werken ze met producten en beelden waarin de leerlingen zichzelf herkennen. Kortom, zelf aan de slag!

 

Inhoud van de Workshop

Naast theorie gaan we vooral veel oefenen. Met tips & tricks en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.  De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Waarom Etaleren & Presenteren zo belangrijk is voor een winkel
  • Hoe klanten naar winkels en etalages kijken
  • Composities herkennen en zelf bouwen
  • Gebruik van opbouw, ondergrond en achtergrond
  • Eenvoudige artikelpresentatie maken
  • Kleurenleer en materiaalkennis
  • Gebruik van bevestigingsmaterialen

De workshop (1 dagdeel) is inclusief alle benodigde materialen.  

Extra opties!

Als extra kan er een certificaat en/of hand-out worden uitgereikt aan de leerlingen. Of voeg een battle of challenge toe om de energie en motivatie te verhogen.
Nieuw! Project Presentatie en styling in 3 modules. Stap voor stap de vaardigheden leren en werken aan een gericht etaleer project verdeeld over meerdere praktijklessen. Er zijn nog extra modules die toegevoegd kunnen worden: Cadeaus leren inpakken, leren bespannen en zelf prijskaart- of krijtbord schrijven. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Tell me and I will forget, Show me and I will remember, Involve me and I will learn!

Na de workshop weet de leerling:

Z

Waarom het belangrijk is een product goed te presenteren

Z

Hoe klanten kijken, beslissen en kopen

Z

De basistechnieken van etaleren en compositieleer

Z

Het gebruik van de juiste opbouw, achtergrond en ondergrond

Z

Kleurenleer en hoe je kleur kunt gebruiken in je presentatie

Z

Hoe goed je kunt samenwerken 😉

Interessant! Hier wil ik meer over weten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Rita Zwart, docent Bonaventuracollege in Leiden

Onze VMBO leerlingen economie en ondernemen kregen een ochtend praktijkles in presenteren en etaleren. Mijn vraag was vooral leren door doen! Wat een mooie productpresentaties in kerstsfeer zijn er ontstaan. De etalageframes, basismaterialen en decoratie nemen ze zelf mee. Inclusief een certificaat voor elke leerling!


Voor het ROC van Amsterdam, richting Handel & Ondernemen, mochten we de toekomstige verkoopspecialisten een verrassende praktijkdag Etaleren & Presenteren geven. Praktisch Leren door zelf aan de slag te gaan! Iedereen was onder de indruk van het resultaat. Trots!

Laten wij Marjolein en Kuriensamen werken aan de winkel talenten van de toekomst!


Marjolein en Kurien